Меню

Ястие с картофи и зелени подправки

15 август 2007 | 09:42 | Аз жената
3 от 1 гласа
Добави в любими
700 г картофи
100 г лук
1 морков
100 г целина
5 скилидки чесън
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
100 г киселец
100 г домати
1 кубче пилешки бульон “Gallina Blanca”
2 дафинови листа
100 м

Продукти
Приготвяне

Обелете зеленчуците. Нарежете ги – картофите на резени, моркова и целината на кубчета, лука, доматите и киселеца на ситно. Изпържете лука, след това прибавете моркова и целината, както и чесъна, нарязан на ситно. Задушавайте около 10 минути. Добавете доматите, киселеца и залейте зеленчуците с топла вода, в която предварително е разтворено 1 кубче пилешки бульон “Gallina Blanca” (да се покрие сместа). Сварете ястието на слаб огън. Подправете го с дафинов лист, чесън, копър, магданоз. Сервирайте с кисело мляко.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Една ( преди 12 години )
А картофите,само да ги обелим и нарежем ли?Няма ли и тя да ги сложим в това ядене или...?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар