Меню

Гъбена супа по унгарска рецепта

28 ноември 2019 | 06:16 | Илияна Николова
Добави в любими
4 супени лъжици масло
2 чаши нарязан лук
500 г гъби, нарязани
2 чаени лъжици сушен копър
1 супена лъжица червен пипер
1 супена лъжица соев сос
2 чаши разтворен пилешки бульон
1 чаша прясно мляко
3 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сол
черен пипер на вкус 
2 чаени лъжици лимонов сок
¼ чаша нарязан магданоз 
½ чаша заквасена сметана
50 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в голяма тенджера. В него запържете лука за 5 минути. Добавете гъбите да омекнат и ги разбърквайте за още 5 минути в маслото и лука. Добавете червения пипер, соевия сос и бульона. Намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри 15 минути. Разбърквайте от време на време.

В отделна купа разбъркайте брашното с млякото така, че да няма бучки. Прибавете към гъбите и разбъркайте добре. Покрийте и оставете да къкри още 15 минути. Разбърквайте.

Прибавете солта, черния пипер, лимоновия сок, магданоза, копъра и заквасената сметана. Разбъркайте добре и оставете да къкри на слабо за още 5 минути. Сервирайте супата веднага.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай