-
Порции: 4-5
Брашното, содата и бакпулверът се пресяват заедно. В купа комбинирайте маслото, захарта, ванилията и бадемовия екстракт. Разбийте с помощта на миксер, докато се получи кремообразна смес. Яйцата се добавят едно по едно, като разбивайте отново с миксер след добавянето на всяко. Не забравяйте да сложите млякото, орехите, кокосовите стърготини. Полученото тесто се разпределя в 2-3 кръгли тавички с диаметър около 20-22 см, които предварително са намаслени и набрашнени. За тортата ще са ви необходими 2 или 3 блата. Печете блатовете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути или до готовност.
Пригответе крема като комбинирате всички съставки, като след като се получи гладък крем прибавете ядките и кокосовите стърготини. В подходяща чиния за торта сложете първия блат (блатовете трябва да са изстинали) и го намажете с крема. Поставете втория, също го намажете и накрая третия блат. С останалия крем намажете последния блат, както и тортата от всички страни. Украсете тортата с няколко ореха и сложете в хладилник, за да стегне поне за поне 1 час.
Снимка: iStock
Вижте още: