Меню

Пълнени гъби с 3 вида сирене и спанак

5 декември 2019 | 05:10 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
¼ чаша зехтин
10-15 гъби печурки без пънчета 
1 яйце 
сол и черен пипер на вкус 
1 чаена лъжица пресован чесън
300 г спанак, почистен от дръжките
¼ чаша настърган пармезан 
¼ чаша настъргана гауда
¼ чаша настъргана моцарела 
¼ чаша галета 
¼ чаша настърган пармезан за поръсване
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете внимателно всяка гъба със зехтин с помощта на четка. Намажете с мазнина и форма за мъфини, в която ще подредите гъбките. Останалият зехтин оставете настрана. Поставете гъбите в чашките за мъфини. Запечете ги за около 10-12 минути в загрятата фурна.

Докато гъбите се пекат, смесете разбитото яйце със солта, пипера и чесъна. Разбъркайте. Добавете спанака, пармезана, гаудата, моцарелата и галетата, предварително настъргани и смесени заедно.

Извадете гъбите от фурната. Отцедете ги от образувалия се сок. Напълнете ги с плънката и поръсете с останалия пармезан. Отново върнете гъбите във фурната и печете за още 10 минути.

* Забележка: По желание може да нарежете на кубчета пънчетата на гъбите и да ги добавите към плънката.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай