
-
Порции: 4
Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете внимателно всяка гъба със зехтин с помощта на четка. Намажете с мазнина и форма за мъфини, в която ще подредите гъбките. Останалият зехтин оставете настрана. Поставете гъбите в чашките за мъфини. Запечете ги за около 10-12 минути в загрятата фурна.
Докато гъбите се пекат, смесете разбитото яйце със солта, пипера и чесъна. Разбъркайте. Добавете спанака, пармезана, гаудата, моцарелата и галетата, предварително настъргани и смесени заедно.
Извадете гъбите от фурната. Отцедете ги от образувалия се сок. Напълнете ги с плънката и поръсете с останалия пармезан. Отново върнете гъбите във фурната и печете за още 10 минути.
* Забележка: По желание може да нарежете на кубчета пънчетата на гъбите и да ги добавите към плънката.
Снимка: iStock
Опитайте още: