
-
Порции: 4
Разбъркайте заедно пилешкия бульон, соса от стриди, соевия сос, рибения сос, бялата и кафявата захар в купа, докато се смесят добре. Загрейте дълбок тиган на средна към висока температура. Изчакайте олиото да се загрее. В него запържете пилешкото, докато побелее или за около 3 минути. Добавете лука, чесъна, нарязаните люти чушки чили. Гответе, докато всички продукти започнат да се карамелизират, а соковете им се сгъстят. Добавете 1 супена лъжица от сместа от сосове в тигана. Разбъркайте добре, за да се карамелизира и той или около 1 минута.
Добавете остатъка от сосовете. Разбърквайте и гответе, докато дъното на тигана се деглазира. Гответе още 2-3 минути, докато сосовете глазират месото и полепнат по него. Добавете босилека. Разбъркайте за 20-30 секунди и свалете от огъня. Сервирайте с варен ориз. Поръсете с пресен магданоз.
Снимка: iStock
Вижте още: