Меню

Телешко с броколи по азиатски

11 декември 2019 | 05:13 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2/3 чаша соев сос
½ чаша пилешки бульон
¼ чаша мед
2 супени лъжици оризов винен оцет
2 супени лъжици кафява захар 
3 скилидки чесън, пресован
1 супена лъжица сусамово олио
1 супена лъжица царевично нишесте 
1 чаена лъжица чили
1 чаена лъжица джинджифил на прах
¼ чаена лъжица червен пипер 
1 супена лъжица зехтин
500 г телешко месо, филе
1 глава броколи, накъсана на розички
40 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В купа смесете соевия сос, бульона, меда, оцета, кафявата захар, чесъна, сусамовото олио, нишестето, чилито, джинджифила, червения пипер и ¼ чаша вода. Разбъркайте добре маринатата и оставете настрана.

Загрейте зехтина в дълбок тиган. Нарежете месото на малки парчета. Сложете го в тигана. Разбърквайте от време на време, докато покафенее. Потопете броколите в сместа със соевия сос. Добавете ги в тигана. Залейте с остатъка от маринатата. Разбърквайте в сгорещената мазнина, докато сосът започне да се редуцира, глазира и полепва по месото и броколите.

Сервирайте върху канапе от варен ориз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай