Меню

Кето пилешко с броколи на фурна

10 декември 2019 | 05:38 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици масло 
½ чаша настъргана гауда 
¼ чаша майонеза
½ чаша крема сирене
¼ чаша пилешки бульон
2 супени лъжици подправка за пиле по избор 
2 чаши начупени броколи 
1 и ¾ чаши нарязано на късове пилешко, сварено 
½ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер
1 и ½ чаши настърган кашкавал
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото в тиган на средна температура. Добавете крема сиренето, гаудата, майонезата, бульона, подправката. Разбъркайте добре. Намалете котлона и гответе още 5 минути, като не спирате да разбърквате, докато се получи гъст сос. В него добавете броколите, свареното пилешко, солта, пипера. Разбъркайте добре ястието, докато се смесят вкусовете или за 5-6 минути. Прехвърлете в йенска тава за печене с капак. Поръсете обилно с кашкавала. Печете в загрята фурна за 25 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай