Меню

Пълнени гъби с раци и пармезан

18 декември 2019 | 05:39 | Илияна Николова
Добави в любими
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици ситно нарязан пресен лук
1 чаша филе от раци или нарязани рулца
½ чаша сухи хлебни трохи 
¼ чаша настърган пармезан
1 яйце, разбито 
1 чаена лъжица лимонов сок
½ чаена лъжица сух копър
½ чаша масло, разтопено 
600 г гъби без пънчета
½ чаша настърган кашкавал 
¼ чаша сухо вино
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Разтопете 2 супени лъжици масло в тиган. В него запържете лука, докато омекне или около 2 минути. Прехвърлете лука в купа. В него разбъркайте рулцата от раци или филе в зависимост от това какво сте избрали, ¼ чаша пармезан, яйцето, лимоновия сок и копъра. Разбъркайте добре. Намажете ½ чаша разтопено масло в тава за печене. Оваляйте чадърчетата на гъбите в маслото, за да ги покрият добре. След това ги подредете и ги напълнете с плънката. Поръсете с кашкавал отгоре. Излейте бялото вино в тавата около гъбите.

Печете около 15-20 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай