Меню

Френска лучена супа със сирена в мултикукър

13 януари 2020 | 12:22 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 супени лъжици масло 
4 големи глави лук, нарязан на рингове 
1 супена лъжица захар
2 скилидки чесън, пресован 
120 мл шери 
1 и ½ л телешки бульон 
сол на вкус 
¼ чаена лъжица сушена мащерка 
1 дафинов лист 
8 филийки франзела 
60 г сирене Грюер, настъргано
40 г сирене Ементал, настъргано 
20 г сирене Пармезан, настъргано
2 супени лъжици настъргана моцарела
5 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте маслото в тенджера на средна към висока температура. Задушете в него лука, докато омекне или за 10 минути. Поръсете лука със захарта, намалете котлона и разбъркайте добре, докато захарта се разтвори. Оставете да къкри 30 минути, докато лукът омекне напълно. Добавете към него чесъна и разбърквайте за около минута.

Излейте шерито в тенджерата. С дървена лъжица разбъркайте добре, като се постараете да изстържете загорелите остатъци от дъното на съда.

Прехвърлете лука в мултикукъра. Залейте с бульона. Овкусете със сол, мащерка и дафинов лист. Покрийте и гответе за 4 часа. 10 минути преди да сервирате супата я гарнирайте с препечени филийки франзела.

Междувременно смесете настърганите сирена. Разпределете горещата супа в купички и към всяка купичка добавете от сирената. Те ще се разтопят след няколко минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Дедо ( преди 4 години )