Меню

Запеканка с карфиол, чедър и пармезан

15 януари 2020 | 05:06 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 глава карфиол, накъсан на розички 
1 чаша заквасена сметана 
1 чаша настъргано сирене Чедър 
½ чаша корнфлейкс 
¼ чаша ситно нарязана зелена чушка 
¼ чаша ситно нарязана червена чушка 
1 чаена лъжица сол 
¼ чаша настърган пармезан 
червен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава за печене с мазнина и оставете настрана.

Сварете карфиола във вода или на пара (по избор). След като е готов го отцедете и накъсайте на розички. Оставете настрана.

Смесете сметаната, чедъра, корнфлейкса, чушките и солта в купа. Разбъркайте добре. Добавете карфиола и отново разбъркайте. Прехвърлете сместа в тавата за печене. Поръсете с пармезан и червен пипер. Печете за 30-35 минути под фолио. Премахнете фолиото и печете още 10 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай