Меню

Шоколадови бонбони с портокал и макадамия

17 януари 2020 | 06:49 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
75 мл сметана 
300 г бял кувертюр 
1 с. л. настъргана портокалова кора 
1 шишенце портокалова есенция 
50 г накълцани на ситно ядки макадамия
180 мин

  • Порции: около 30 бонбона

Продукти
Приготвяне

Затоплете сметаната в тенджера. Добавяйте постепенно кувертюра и бъркайте, докато се разтопи. Изсипете сместа в купа и охладете за два часа в хладилника. След това я разбийте с миксер до получаване на кремообразна консистенция. Добавете настърганата портокалова кора, есенцията и ядките. Напълнете шприц и разпределете сместа в сърцевидни формички за бонбони. Оставете за един час в хладилника. Може да използвате бял шоколад, но бонбоните са превъзходни на вкус и с млечен или леко горчив шоколад.

Рецептата е част от книгата на Мануела Инуса „Магазинчето за шоколад и щастие“

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай