Меню

Сух таратор

29 август 2017 | 09:50 | Аз жената
3 от 3 гласа
Добави в любими
2 бурканчета кисело мляко
или 1 бурканче изцедено кисело мляко
1 краставица, средно голяма
2-3 скилидки чесън
копър
по желание 4-5 орехови ядки
2-3 лъж. олио или зехтин
сол
10 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Изцедете за 2-3 часа киселото мляко - през по-дебела или двойна марля, за да се отдели течното и остане по-гъсто мляко. Нарежете на ситно краставицата, копъра, чесъна, орехите. Смесете всичко, добавете олиото, солта на вкус. Украсете с чесън и орехи.
Поднесете като предястие или като гарнитура.
Добър апетит!

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай