![25 г масло
4 големи червени чушки
1 глава лук, нарязан
4 скилидки чесън, пресован
750 мл пилешки бульон
100 мл готварска сметана
сол и черен пипер на вкус](/media/files/resized/article/654x358/417/0746bbfdaa4566c5c39c4cf56f5c0417-f3882b5bc704f572e3e3f51d49a1095e.jpg)
60 мин
-
Порции: 4
Разтопете маслото в тенджера. Запържете чушките, лука и чесъна за 10 минути, като разбърквате добре. Залейте с бульона, разбъркайте. Намалете котлона и варете на слаб огън 30 минути. Пасирайте супата. Добавете сметаната към супата, подправете с подправките на вкус. Разбъркайте. Добавете още малко бульон или вода, ако се налага. Оставете да къкри 10 минути преди да свалите от котлона.
Снимка: iStock
Вижте още: