
60 мин
-
Порции: 4
Накиснете нахута за през нощта. Когато приготвяте супата го изплакнете и прецедете. Сложете го в тиган и го покрийте с вода. Добавете щипка сол и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 45 минути.
Поставете нарязаните гъби в купа. Покрийте ги за 30 минути, за да се накиснат добре. Загрейте зехтина в тенджера. Запържете лука. Добавете чесъна, целината, нахута и бялото вино. Варете, докато течността почти се изпари. Добавете доматите, гъбите с водата, в която са били накиснати, бульона, дафиновия лист, мащерката и магданоза. Варете за около 20 минути. Овкусете със сол и пипер.
Сервирайте супата, подправена с още малко зехтин и майорана.
Снимка: iStock
Вижте още: