Меню

Запеканка с хляб и сирена

9 февруари 2020 | 05:23 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 броя бейгъл, може да ползвате и франзела, гевреци
1 и 1/2 ч.ч. настърган чедър
300 г чери домати
300 г крема сирене по ваш избор
1 малка глава червен лук
8 големи яйца
2 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
2 стръка зелен лук
сол, черен пипер, лют червен пипер на вкус
80 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Хлябът се накъсва на парчета с размер около 2,5 см и се слага в дълбока тава за печене, предварително намазана с масло или зехтин. В купа разбийте яйцата с млякото, черния и червен пипер, сол на вкус и към всичко това прибавете и нарязания зелен лук. Към хляба прибавете сирената, доматите и нарязания лук, след което всичко се залива с яйчената смес. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин или до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай