Меню

Маслен сладкиш с филиран бадем

14 февруари 2020 | 05:07 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г брашно

4 чаени лъжици бакпулвер

300 г пудра захар

2 чаени лъжици ванилова захар

3 яйца

300 мл кондензирано мляко

За гарнитурата:

200 г филиран бадем

150 г пудра захар

150 г масло
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна тава за печене с мазнина и я поръсете с малко брашно. Може да постелете и хартия за печене.

В купа пресейте брашното с бакпулвера. Добавете ваниловата захар, пудра захарта, яйцата, кондензираното мляко. Разбийте с миксер до гладка смес. Излейте в подготвената тава за печене. Печете около 10 минути.

Междувременно загрейте маслото в тиган. След като се загрее добавете пудра захарта. Разбърквайте през цялото време. Добавете и филирания бадем. Разбъркайте.

Извадете сладкиша от фурната. Покрийте го с тази смес равномерно и върнете във фурната за още 15-20 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай