Меню

Картофи с бекон и кашкавал на тиган

25 май 2020 | 13:52 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 кг картофи 
300 г бекон
150 – 200 г настърган кашкавал
4 скилидки стрит чесън
няколко стръка зелен лук
сол, черен пипер на вкус
50 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Картофите се обелват и нарязват като за картофена салата. Сварете ги в подсолена вода, но не напълно. Прецедете ги от водата. В добре загрят дълбок тиган с няколко капки мазнина, запържете до златисто нарязания на по-едро бекон, след което го отделете в чиния. В същата мазнина сложете картофите заедно с чесъна. Когато картофите станат леко златисти може да върнете бекона, да добавите нарязания лук, сол, черен пипер на вкус и да поръсите с настъргания кашкавал. По желание може да запечете във фурната или да изчакате на котлона кашкавалът да се разтопи и да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай