Меню

Маслинов хляб

6 март 2020 | 09:00 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
3 и 1/4  ч.ч. брашно 
маслини по ваш избор без костилки, количеството им зависи от желанието ви
2  и 1/2 ч.л. суха мая
1/2 ч.л сол
1 и 1/2 ч.ч. топла вода
зехтин за намазване
120 мин

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Пресейте брашното в купа заедно със солта. Разтворете маята в топла вода и я прибавете към сухите съставки. Разбъркайте добре и добавете нарязаните маслини. Омесете меко тесто и го оформете на топка, която леко намажете със зехтин или олио. Сложете го в купа, покрийте със суха и чиста кърпа и оставете да удвои размера си. След това отново го размесете, сложете го в намаслена тава за печене и пак го оставете да се надигне. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 – 45 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай