
60 мин
-
Порции: 12
Поставете хартия за печене в 12 форми за мъфини. В голяма купа смесете първите 6 съставки. В друга купа разбийте яйцето, киселото мляко, маслото и лимоновия сок. Добавете към сухите съставки и разбъркайте. Напълнете формите за мъфини със сместа. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути или до суха клечка.
Охладете 5-6 минути преди да извадите мъфините от формите. С помощта на шиш надупчете мъфините на няколко места отгоре. В тиган на средна температура смесете продуктите за поръската. Разбъркайте на средна към ниска температура, докато захарта се разтопи. Поръсете мъфините с поръската, като гледате да напълните дупчиците. Оставете ги да се охладят още малко преди сервиране.
Снимка: iStock
Вижте още: