Меню

Пилешко на тиган с ориз със зеленчуци и яйца

3 април 2020 | 06:14 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 броя пилешки гърди без кожата
зехтин или сусамово олио
сол, черен пипер на вкус
1 голяма глава лук
2 моркова
3 стрити скилидки чесън
1/2 ч.л. сух джинджифил и малко пресен настърган 
3 чаши сварен ориз
300 г грах от консерва
соев сос на вкус
3 яйца
45 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В добре загрят тиган сложете няколко капки от мазнината. Овкусете месото със сол и черен пипер и го пригответе до златисто. След това го извадете в чиния, оставете го да си „почине“ за няколко минути и го нарежете на хапки.В същия тиган добавете още малко мазнина и задушете нарязаните лук и моркови. Когато поомекнат може да добавите чесъна и джинджифила. След минута сложете граха и сварения ориз. Разбъркайте добре и прибавете предварително разбитите яйца. Хубаво се разбърква всичко. Когато яйцата са готови и свързали останалите съставки, може да сложите пилешкото и за финал да овкусите с малко соев сос.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай