Меню

Супа с манатарки, печурки и артишок

7 април 2020 | 05:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г маринован артишок, нарязан 
250 мл зехтин
1 кг лук, ситно нарязан 
3 малки червени глави лук, нарязани 
3 скилидки чесън, фино пресован 
100 г брашно
125 мл оцет
3,75 литра вода
2 кубчета зеленчуков или гъбен бульон
1 и ½ чаени лъжици сол 
½ чаена лъжица черен пипер 
½ чаена лъжица лют червен пипер 
½ чаена лъжица индийско орехче
2 супени лъжици сушена мащерка 
6 бр. големи манатарки
1 кг печурки, нарязани 
500 г моркови, нарязани 
100 г каперси 
50 г пресен магданоз, нарязан
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В много голяма тенджера загрейте мазнината и задушете цялото количество лук, чесъна, червения шалот. Гответе около 15 минути. Поръсете с брашното и разбъркайте за още 1 минута. Добавете оцета и гответе още 3 минути, докато оцетът се изпари. Добавете вода, кубчетата бульон, солта, черния и лютия пипер, индийското орехче и мащерката. Прибавете и артишока, отцеден от маринатата и оставете да къкри за още 25 минути.

След това прибавете гъбите и морковите. Оставете да се задушат около 15 минути. След това прибавете каперсите и магданоза. Овкусете с още сол при нужда и сервирайте супата гореща.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай