Меню

Кекс с круши и ядки

21 март 2020 | 09:06 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 ч.ч. захар
4 големи яйца
2 ч.л. ванилова есенция
1 ч. л. екстракт от бадем
2 и 1/2 ч.ч.брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1 чаша сирене рикота
3 узрели круши, обелени и нарязани
250 г меко масло
150 г едро счукани ядки по ваш избор
80 мин

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

В голяма купа комбинирайте маслото и захарта, като ги разбиете с помощта на миксер до получаването на гладка и пухкава смес. Добавете яйца едно по едно, бадемовия екстракт и ваниловата есенция. Отделно разбъркайте сухите съставки и ядките. Към течните съставки прибавете рикотата, а след това и сухите. Накрая се слагат нарязаните и обелени круши. Разбъркайте добре тестото с шпатула и го изсипете в предварително намазнена тавичка с незалепващо покритие. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 55 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай