![2 ч.ч. захар
4 големи яйца
2 ч.л. ванилова есенция
1 ч. л. екстракт от бадем
2 и 1/2 ч.ч.брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1 чаша сирене рикота
3 узрели круши, обелени и нарязани
250 г меко масло
150 г едро счукани ядки по ваш избор](/media/files/resized/article/654x358/63b/cb0b5c26890eddce3304d729a594663b-f35e7a61a411cf7b9453e00d397e7af3.jpg)
80 мин
-
Порции: 4-5
В голяма купа комбинирайте маслото и захарта, като ги разбиете с помощта на миксер до получаването на гладка и пухкава смес. Добавете яйца едно по едно, бадемовия екстракт и ваниловата есенция. Отделно разбъркайте сухите съставки и ядките. Към течните съставки прибавете рикотата, а след това и сухите. Накрая се слагат нарязаните и обелени круши. Разбъркайте добре тестото с шпатула и го изсипете в предварително намазнена тавичка с незалепващо покритие. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 55 минути или до готовност.
Снимка: iStock
Вижте още: