Меню

Запечен лук със сирена

18 март 2020 | 05:27 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5-6 големи глави обикновен лук (жълт)
1 майонеза+ още, ако е необходимо
4 скилидки стрит чесън
50 г настърган пармезан
50 г настъргано сирене по ваш избор (да не е бяло саламурено)
около 150 г настърган пармезан или твърдо сирене за поръсване
45мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В голяма купа комбинирайте майонезата, нарязания на ленти лук, сирената, чесъна. Разбъркайте добре сместа. Сложете в леко намазнена тавичка за печене. По желание може да поръсите с още малко сирене преди да я поставите във фурната. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до златистокафяво (около 40 мин).

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай