Меню

Пиле къри с чесън в мултикукър

1 май 2020 | 04:09 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици зехтин
4 броя пилешки гърди без кост 
1 глава лук, нарязан 
3 скилидки чесън, пресован
2 чаени лъжици къри на прах
1 супена лъжица къри паста 
2 чаени лъжици тандури масала 
1 чаена лъжица гарам масала 
175 г доматено пюре 
15 шушулки кардамон 
400 мл кокосово мляко 
200 г кисело мляко 
Сол на вкус
6 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В тиган на средна температура загрейте зехтина и маслото. В тях запържете нарязаното пилешко, лука и чесъна. Разбърквайте, докато лукът омекне и стане прозрачен или около 10 минути. Добавете къри пастата и кърито на прах, тандури масала, гарам масала и доматеното пюре. Разбърквайте, докато не останат никакви бучки. Прехвърлете всичко в купата на мултикукъра. Добавете кардамона, кокосовото мляко и киселото мляко. Овкусете със сол. Гответе между 4 и 6 часа. Преди да сервирате отстранете кардамоновите шушулки.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай