Меню

Сьомга пиката

22 март 2020 | 05:27 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
100 мл пилешки бульон
2 супени лъжици лимонов сок
2 филета сьомга без кост 
Масло 
2 супени лъжици каперси 
Черен пипер на вкус
Сол на вкус 
Пресен магданоз за поръсване
40 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В малък тиган на средна температура загрейте бульона и лимоновия сок, докато заврат. Намалете котлона и поставете филетата сьомга в тигана. Покрийте и оставете да ври на слаб огън, докато месото на рибата започне да омеква. Извадете сьомгата от тигана.

Оставете останалата течност да ври, докато се редуцира. Добавете още 1-2 лъжици масло и каперсите. Разпръснете получения сос върху рибата. Овкусете със сол и пипер и сервирайте. Поръсете с пресен магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай