Меню

Фалафели с нахут и кориандър

21 март 2020 | 05:02 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г нахут
1 глава лук, нарязан 
1 скилидка чесън, пресован 
1 малка връзка магданоз, ситно нарязан
1 малка връзка кориандър, ситно нарязан
1 щедра щипка лют червен пипер
1 чаена лъжица кимион
1 чаена лъжица къри на прах
1 яйце 
Сол и черен пипер на вкус 
Олио за пържене
90 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В купа с вода накиснете нахута и го оставете да се кисне за през нощта. Отцедете и изплакнете нахута под течаща вода на следващия ден.

Сложете всички съставки в блендер с изключение на олиото. Пасирайте до получаване на гладка смес. Повторете миксирането, ако са останали бучки. Оформете топчета, колкото супена лъжица, за да направите фалафелите. Поставете ги в голяма тава и ги охладете в хладилник за 30 минути. Загрейте голямо количество олио в дълбок тиган или тенджера, за да пържите фалафелите на маслена баня. Пържете до златисто. Отцедете върху кухненска хартия преди да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай