Меню

Пияни плодове

7 юли 2003 | 00:00 | Аз жената
Добави в любими
Пияни плодове

Приготвяне

За 6 порции

Продукти:
100 гр захар
100 мл вода
1 лимон
2 портокала
1 бутилка червено вино
6 суп. лъж. коняк
6 кайсии
450 г череши или вишни

Приготвяне:
В тенджера кипнете захарта с водата, нарязания на парченца лимон и единия портокал. Разбърквайте, за да се разтвори захарта, оставете 4-5 минути да ври. Пресипете в по-голям съд, а след изстиването добавете виното и коняка.
Почистете останалите плодове и ги нарежете на парченца. Разпределете в 6 чаши. Залейте със сместа и оставете в хладилник минимум 1 час. Поднесете като десерт или разхлаждащ аперитив.

* * *

Френско греяно вино

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай