Меню

Арабска салата с леща и подправки

2 април 2020 | 05:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г леща, сварена и отцедена
1 скилидка чесън, пресован
1 щипка кимион
1 резен лимон
1 глава лук, ситно нарязан
3 бр разноцветни чушки, нарязани
100 г сварени броколи на малки късчета 
50 г козе сирене на кубчета
85 г сушени кайсии, нарязани 
2 супени лъжици печени слънчогледови семки
Лимонов дресинг с кориандър:
Сокът от 1 лимон
3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици пресен кориандър, нарязан
Сол и черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сварете лещата. Когато заври, към нея добавете чесъна, кимиона и лимона. Намалете котлона и оставете да къкри 30 минути, докато лещата омекне.

Междувременно направете дресинга. Смесете лимоновия сок, зехтина, кориандъра, солта и пипера. Разбъркайте добре и оставете настрана.

Отцедете лещата, като отстраните лимона и чесъна. Сложете лещата в купа за салата. Овкусете я с дресинга. Разбъркайте. Добавете останалите продукти. Отново разбъркайте. Украсете за финал със слънчогледовите семена и кайсиите.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай