
90 мин
-
Порции: 4
Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете пилешкото в намазнена тава. Изстискайте лимонов сок върху месото. Овкусете от двете страни с половината от подправките. Печете за 40 минути или докато пилешкото побелее.
Междувременно, в тиган на средна температура овкусете пилешкия бульон с останалите подправки. Оставете го да кипне. Добавете лимоновия сок и пастата. Нека се свари в бульона и да поеме от неговите аромати. Отцедете.
Нарежете печеното пилешко на едри късове. Добавете го към пастата. Овкусете с лимонови корички. Разбърквайте на котлона за още 5 минути. Малко преди да сервирате, прибавете сметаната. Разбъркайте за още 5 минути и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: