Меню

Пържени филийки с ванилия и масло

4 април 2020 | 09:09 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 филии хляб
50 мл прясно мляко
½ чаена лъжица течна ванилия
1-2 супени лъжици пудра захар 
1 яйце 
1 кубче масло
15 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Ако коричката на хляба е прекалено твърда, премахнете я. Ако не е, можете да я оставите.

В дълбока купа разбъркайте заедно прясното мляко, пудра захарта и ванилията. Накиснете филийките в сместа. В отделна купа разбийте яйцето. Потопете филиите след това в разбитото яйце. Разтопете кубчето масло на средна температура в тиган. Запържете филийките до златисто. Сервирайте топли и поднесени с конфитюр или мед.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай