Меню

Лесен какаов кекс

6 април 2020 | 13:03 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
225 г масло на стайна температура 
350 г пудра захар
3 яйца
1 и ½ чаена лъжица ванилов екстракт 
350 мл прясно мляко
300 г брашно
6 супени лъжици неподсладено какао
1 и ½ чаена лъжица сода
1 чаена лъжица сол
70 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с мазнина тава за печене. Пресейте брашното, какаото, содата и солта. Оставете настрана. В голяма купа, разбийте заедно маслото със захарта, докато се получи пухкава смес. Разбийте яйцата едно по едно в купата. След това добавете ванилията. Смесете заедно с брашнената смес, добавете млякото. Излейте сместа в подготвената форма за печене.

Печете в загрята фурна за 45 минути или до суха клечка. Охладете на стайна температура.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай