Меню

Чесново тесто за домашна пица

5 април 2020 | 06:31 | Илияна Николова
3 от 4 гласа
Добави в любими
170 мл леко топла вода
2 супени лъжици олио 
3 скилидки чесън, фино нарязан
275 г брашно
1 чаена лъжица пудра захар
½ чаена лъжица сол
2 чаени лъжици мая за хляб
90 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Поставете всички съставки в съда на машината за печене на хляб. Изберете програмата за месене на тесто. Оставете хлебопекарната да свърши работата вместо вас за по-лесно. Ако нямате такава машина, разбира се, можете да омесите сами тестото.

Извадете омесеното меко тесто от машината. Оставете го да си почине за 15 минути върху набрашнена повърхност. Загрейте фурната на 200 градуса. Разтеглете тестото с пръсти, докато изпълни желаната от вас форма за печене със съответната големина. Оставете отново да почива 20 минути и да втаса леко.

Покрийте с желаните от вас продукти за плънка. Печете между 10 и 20 минути в зависимост от това какви продукти сте избрали за плънката и какво време за печене изискват те.

Снимка: iStock

Вижте и:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай