Меню

Супа със спанак и кисело мляко за силен имунитет

8 април 2020 | 11:37 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
20 г масло
1 глава лук, ситно нарязан
2 чаени лъжици брашно
1/3 чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица сушен естрагон
1 щипка индийско орехче
1 щипка лют червен пипер
450 г спанак
475 мл пилешки бульон
180 мл кисело мляко 
2 резена лимон
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в тенджера на средна температура. Запържете лука в него. Разбърквайте да не залепне. Бавно прибавете брашното, солта, естрагона, лютия пипер и индийското орехче, като разбърквате, за да не се получат бучки. Прибавете спанака и пилешкия бульон, предварително разтворен или сварен. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри 15 минути.

Свалете супата от котлона. Пасирайте я с пасатор или в блендер. Върнете я в тенджерата и добавете киселото мляко. Разбъркайте с черпак. Загрейте отново, но без да завира. Опитайте на вкус и добавете още подправки при нужда. Сервирайте с резенчета лимон.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай