Меню

Агнешки бут за Великден в мултикукър

13 април 2020 | 09:19 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 агнешки бут без кост (3 кг)
120 мл червено вино
Сокът от 1 лимон
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици горчица 
3 скилидки чесън, нарязан
1 супена лъжица ябълков оцет
1 супена лъжица розмарин
1 чаена лъжица мащерка
1 чаена лъжица морска сол
½ чаена лъжица черен пипер
240 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Оставете агнешкото на стайна температура за 2 часа. Излейте виното в купата на мултикукъра. Смесете лимоновия сок, меда, горчицата, чесъна, оцета, подправките в купа. Разбърквайте, докато се получи гъста паста. Масажирайте месото с пастата, докато се втрие добре и попие ароматите. Поставете месото в купата на мултикукъра. Настройте на програма за печене 5 часа. Оставете месото да почине за 20 минути преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай