
60 мин
-
Порции: 4
Загрейте фурната на 200 градуса. Постелете с алуминиево фолио тава за печене. Щедро овкусете всеки котлет с подправки. Втрийте ги добре. Загрейте мазнината в голям тиган на висока температура. Запечатайте котлетите в тигана за 6-8 минути от всяка страна. Прехвърлете ги в подготвената тава за печене. Оставете настрана.
Отделно счукайте шамфъстъка, смесете го с галетата, маслото, зехтина и щипка сол и пипер. Разбъркайте. Разпръснете горчицата откъм външната страна на всеки котлет. Търкаляйте котлетите в сместа с ядките, така че тя да полепне добре по външния им ръб за горчицата.
Печете до златисто в загрятата фурна за около 25-30 минути.
Снимка: iStock
Вижте още: