Меню

Агнешко в коричка от шамфъстък

17 април 2020 | 06:41 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г агнешки котлети 
1 чаена лъжица подправка за агнешко 
Сол и черен пипер на вкус 
1 супена лъжица зехтин
За коричката: 
2/3 чаша счукани на ситно шамфъстъци 
2 супени лъжици галета
1 супена лъжица разтопено масло
1 чаена лъжица зехтин
Сол и черен пипер на вкус
3 супени лъжици дижонска горчица
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Постелете с алуминиево фолио тава за печене. Щедро овкусете всеки котлет с подправки. Втрийте ги добре. Загрейте мазнината в голям тиган на висока температура. Запечатайте котлетите в тигана за 6-8 минути от всяка страна. Прехвърлете ги в подготвената тава за печене. Оставете настрана.

Отделно счукайте шамфъстъка, смесете го с галетата, маслото, зехтина и щипка сол и пипер. Разбъркайте. Разпръснете горчицата откъм външната страна на всеки котлет. Търкаляйте котлетите в сместа с ядките, така че тя да полепне добре по външния им ръб за горчицата.

Печете до златисто в загрятата фурна за около 25-30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай