Меню

Печен чипс от тиквички с подправки

21 април 2020 | 05:12 | Илияна Николова
Добави в любими
1 голяма тиквичка, нарязана на тънко
Сол на вкус
2-3 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица микс от подправки по избор 
1 чаена лъжица сушен копър 
Спрей за готвене
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Нарежете тиквичката на много тънки резени. Подредете ги върху плота. Поръсете със сол от двете страни. Оставете ги да престоят 10 минути, за да пуснат сок. Прехвърлете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят.

Загрейте фурната на 130-150 градуса максимум. Разбъркайте колелцата тиквички със зехтина. Оваляйте в микса от подправки и копъра, като внимавате да не ги разкъсате. Напръскайте тава за печене със спрея за готвене. Ако не разполагате с такъв, постелете тавата с хартия за печене. Подредете внимателно колелцата в тавата. Печете до златиста коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай