Меню

Пикантни коктейлни кюфтенца

20 април 2020 | 06:22 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г телешка кайма
1 яйце
2 супени лъжици вода
½ чаша галета
3 супени лъжици ситно нарязан лук
100 г сос от червени боровинки 
¾ чаша чили сос
1 супена лъжица кафява захар
1 и ½ чаени лъжици лимонов сок
90 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа смесете каймата, яйцето, водата, галетата и лука. Омесете каймата. Оформете малки кюфтенца. Печете ги в леко намазнена тава за 25 минути, като ги обърнете поне веднъж. Изключете фурната и оставете кюфтенцата настрана.

На слаб огън в тенджера смесете соса от боровинки, чили соса, кафявата захар и лимоновия сок. След като закъкри и леко се сгъсти добавете кюфтенцата в получения гъст сос. Разбъркайте ги добре и ги оставете да къкрят на много слаб огън за около час в соса. Преди да сервирате можете да поръсите със ситно нарязан пресен лук по желание.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай