Меню

Ризото с див чесън и бульон

26 април 2020 | 05:29 | Илияна Николова
Добави в любими
2 глави лук, нарязан
2 супени лъжици зехтин
300 г ориз арборио 
1 л зеленчуков бульон
1 бучка масло 
80 г настърган пармезан
1 връзка див чесън, пресован 
Сол и черен пипер на вкус 
Лимонов сок на вкус
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнина в голям тиган и запържете нарязания лук до прозрачно. Добавете ориза и задушавайте, докато стане прозрачен или около 2-3 минути.

Добавете 200 мл от бульона и разбърквайте, докато се абсорбира. Добавете още една чаша, разбъркайте и така докато целият бульон свърши и се абсорбира от ориза. Продължете да разбърквате, за да не загори на дъното.

Добавете пармезана и маслото. Разбърквайте, докато сиренето се разтопи. Прибавете чесъна. Не спирайте да разбърквате. Овкусете със сол и пипер, прибавете лимоновия сок.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай