Меню

Хумус с чесън

25 април 2020 | 05:12 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3-4 скилидки чесън
400 г нахут, сварен и отцеден 
6 супени лъжици сусамов тахан
1/8 чаена лъжица лют червен пипер 
4 супени лъжици лимонов сок
1 чаена лъжица сол
Зехтин
10 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Пресовайте чесъна. Обелете нахута, като премахвате ципата му. Така хумусът ще е с много по-гладка текстура. Смесете всички съставки в блендер или пасатор. Пасирайте, докато се получи гладка смес. Ако се налага добавете повече мазнина.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай