Меню

Крем карамел с крема сирене

30 април 2020 | 15:01 | Илияна Николова
3 от 5 гласа
Добави в любими
150 г захар
200 г крема сирене
5 яйца
750 мл кондензирано мляко
1 чаена лъжица течна ванилия
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса.

В малка тенджера на средна температура сложете захарта, като разбърквате постоянно, докато се разтопи и стане златиста. Излейте я в тава за печене. Разклатете тавата, за да се разнесе карамелът по цялата повърхност.

В голяма купа разбийте крема сиренето. Добавете яйцата и ги разбийте едно по едно с миксера. Прибавете и кондензираното мляко. Разбивайте с миксера до гладка смес. Излейте сместа върху карамела. Поставете съда за печене върху друга по-голяма тава пълна с вода да се пече на водна баня.

Печете за 1 час или докато центърът на крема престане да е течен и се сгъсти. Оставете да изстине 1 час преди да приберете в хладилника за през нощта.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай