Меню

Италианска супа минестроне

3 май 2020 | 05:48 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
3 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън, нарязан на ситно
2 глави лук, нарязан 
2 чаши целина, нарязана
5 моркова, нарязани на тънки колелца
2 чаши пилешки бульон, разтворен 
2 чаши вода
4 чаши доматен сос 
½ чаша червено вино 
1 чаша сварен боб, отцеден 
425 г грах, сварен и отцеден 
2 чаши бейби спанак
3 тиквички, ситно нарязани 
1 супена лъжица пресен риган, нарязан
2 супени лъжици пресен босилек, нарязан
Сол и черен пипер на вкус 
½ чаша паста по избор 
2 супени лъжици настърган пармезан
90 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера на средна температура загрейте 3 супени лъжици зехтин. Запържете чесъна за 2-3 минути. Добавете лука и сотирайте за 4-5 минути. Прибавете целината и морковите. Разбърквайте за 1-2 минути.

Добавете бульона, водата и доматения сос. Оставете да заври, като разбърквате постоянно. Добавете червеното вино. Намалете котлона на слабо, добавете боба, граха, спанака, тиквичките, ригана, босилека, солта и пипера. Оставете да къкри за 40 минути.

В отделна тенджера кипнете вода. Сварете пастата. Отцедете и оставете настрана. Разпределете готовата паста в 8 купички за супа, като сипете по 2 супени лъжици във всяка купичка. Залейте с готовата супа. Настържете пармезан във всяка купичка и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай