Меню

Сладкиш с рикота и ягоди

8 май 2020 | 05:27 | Михаела Лазарова
2 от 4 гласа
Добави в любими
350 г сирене рикота
100 г мед
5-6 големи ягоди
50 г брашно
4 яйца
1 ч.л. настъргана кора от лимон
1 ч.л. ванилова есенция
масло за намазване на тавата
захар на кристали за поръсване на тавата
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Намажете кръгла тава с диаметър около 18-22 см с масло и поръсете с кристална захар. Жълтъците се отделят от белтъците, като белтъците се разбиват на твърд сняг. В купа разбийте рикотата заедно с меда, жълтъците, лимоновата кора, ванилията и брашното. Когато се получи хомогенна смес, постепенно прибавете белтъците, бъркайки с шпатула, а не с миксер. Изсипете тестото в тавата и подредете нарязаните наполовина ягоди. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Когато сладкишът е изстинал може да го поръсите с пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
jane ( преди 4 години )
Направих го, получи се нещо като крем-карамел с ягоди. Само че като изстине и вече и на това не прилича По съставките приличаше на печен чийз-кейк, но няма нищо общо с чийз-кейк. По-скоро прилича на суфле, обаче не съвсем. Получава се приятно ако му сложите малко пюре от ягоди със захар вътре, но ... на мен лично рецептата не ми хареса особено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар