
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 190-200 градуса. Намажете кръгла тортена форма с мазнина.
Смесете двата вида захар, брашното, бакпулвера, канелата и солта. Смесете ги добре или пресейте заедно. Добавете маслото, соевото мляко и ванилията. Смесете добре с лъжица. Добавете още малко мляко, ако се налага. Прибавете и настърганите моркови и орехите. Разбъркайте и изсипете сместа във формата. Печете за 50 минути. Проверете сместа с клечка дали е изпечена добре, ако се налага върнете за още 10 минути във фурната. Изпечената смес трябва съвсем леко да лепне, не трябва да е напълно суха.
Оставете да се охлади за 30 минути и чак тогава извадете от формата. Приберете тортата в хладилник да се охлади напълно за 1 час, ако ще гарнирате с глазура отгоре.
За глазурата:
Смесете продуктите за глазурата. Разбъркайте много добре, докато се получи лепкава консистенция. Залейте охладената торта с глазурата и отново върнете в хладилника за 30 минути преди да сервирате.
Снимка: iStock
Опитайте още: