Продукти:
5 кг камби
1 кг краставички корнишони
1 кг малки лукчета (арпаджик)
800 мл оцет
700 г захар
200 г сол
Приготвяне:
Измийте камбите и ги почистете от семенниците и ги нарежете на 8 парчета според големината. Изберете млади и пресни краставички, почистете ги и ги нарежете на колелца. Почистете добре лукчетата и ги измийте. В дълбок съд налейте около 2 л вода, добавете захарта и солта. Кипнете докато се разтворят.
В приготвените буркани сипете по 80 мл оцет, след което слагайте във всеки краставички, камби, лукчета и отново камби. Допълнете с горещата марината и запечатайте бурканите херметически с капачки.
Стерилизирайте в продължение на15 мин.
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”