Меню

Яйчена салата с грах и шунка

13 май 2020 | 12:06 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
375 г грах
2 яйца
½ глава лук, нарязан
100 г пушена шунка, нарязана
100 г сирене ементал или гауда, нарязано
1 стрък целина, нарязана
Винегрет по избор 
Ситно нарязан пресен лук за поръсване
40 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Сварете граха. След като е готов го отцедете добре. В тиган добавете вода. Кипнете я на средна температура и сварете яйцата. Трябва да станат твърдо сварени. След 10 минути потопете яйцата незабавно в ледена вода, за да прекъснете процеса на готвене. Обелете ги и ги нарежете.

Сложете всички съставки в купа за салата и разбъркайте с винегрета. Поръсете с пресния лук.

Спести си чакането по опашки и поръчай бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай