45 мин
-
Порции: 4
Кипнете вода в тенджера. Във врящата вода сварете ориза, като разбърквате непрекъснато. След като омекне го отцедете. Загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. В него запържете чесъна и пилешкото. Разбърквайте за около 2-3 минути. Прибавете рибения сос, захарта, джинджифила, чушката, лука, гъбите. Разбърквайте за няколко минути, докато пилешкото побелее, а зеленчуците омекнат.
Разтворете отделно лютия сос в предварително разтворения или сварен пилешки бульон и разбъркайте. Овкусете със сол и пипер. Поръсете с кориандъра. Добавете този сос към пилешкото и разбъркайте.
Сервирайте върху канапе от сварения ориз и поръсете с още малко кориандър.
Снимка: iStock
Опитайте още: