Меню

Доматен сос за паста

30 май 2020 | 12:37 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 консерви по 400 г домати
зехтин
1/2 ч.л. лют червен пипер на люспи - по желание
1 глава лук
5 скилидки чесън
100 мл бяло вино
свежи листа босилек, магданоз
сол на вкус
30 мин

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Наситнете лука заедно с чесъна, лютия пипер и ги сложете в тиган с добре загрят зехтин. Доматите се обелват и смилат в блендер. Ако нямате такъв просто ги накълцайте добре с нож. Прибавете ги в тигана, когато лукът поомекне. Може да добавите малко от сока, в който са били в консервата и бялото вино. Оставете соса да къкри на слаб огън, но преди това наситнете малко магданоз, пресен босилек и прибавете билките към него. Когато е почти готов, овкусете със сол. Остава да сварите любимата ви паста и да я комбинирате с този вкусен сос.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай