
60 мин
-
Порции: 4
Сварете кускуса според указанията на опаковката. Използвайте пилешкия бульон за варене вместо вода. Отцедете и оставете настрана.
В голям дълбок тиган на средна температура смесете виното, зехтина, половината от лимоновия сок, 1 чаена лъжица кимион, чесъна. Разбъркайте добре и добавете пилешкото. Оставете да къкри на тих огън, докато течността се изпари и соковете на пилешкото се избистрят или около 7-8 минути.
Извадете пилешкото от тигана. Смесете го с останалия лимонов сок, остатъка от кимиона, трите вида чушки, лука и кускуса. Разбъркайте и сервирайте салатата гарнирана с маслините.
Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT от shop.gladen.bg.
Снимка: iStock
Опитайте още: