Меню

Карамелизирани пилешки крилца

3 юни 2020 | 05:42 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ½ кг пилешки крилца
2 супени лъжици зехтин 
7 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици кетчуп 
225 мл мед
1 скилидка чесън, пресован 
Сол и черен пипер на вкус
70 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190-200 градуса. Поставете пилешките крилца в тава с хартия за печене. Отделно смесете зехтина, соевия сос, кетчупа, меда, чесъна, солта и пипера. Разбъркайте. Залейте крилцата, като внимавате да полепне навсякъде по тях. Печете в загрятата фурна за около 1 час, докато сосът се карамелизира и глазира.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай