Меню

Лимонови маделини с пудра захар

7 юни 2020 | 10:49 | Илияна Николова
Добави в любими
2 яйца
100 г пудра захар
75 г масло 
100 г брашно
1 чаена лъжица бакпулвер 
¼ чаена лъжица ванилия, течна
½ лимон, изстискан и с настъргана кора
5 супени лъжици пудра захар за декорация
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете яйцата със захарта. Разбийте с миксер. Намалете скоростта на миксера до най-слабо и добавете бавно брашното, бакпулвера, лимоновия сок и кората, ванилията. Разбийте добре на бавни обороти. Покрийте купата и оставете да почива 1 час. Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете с мазнина и поръсете с малко брашно форми за маделини. Напълнете всяко гнездо до ¾ от обема им с тестото. Печете за 10 минути. Оставете да изстинат леко и извадете от формите. Охладете на стайна температура. Поръсете с пудра захар.

* Забележка: Ако нямате форма за маделини, можете да изпечете сладките във форми за мъфини.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай